Tuesday, January 13, 2009

Kekadang

Kekadang aku ingin bersendiri berada di puncak gunung melihat dari kejauhan maha hebat ciptaanMU








atau bersunyi-sunyi di tengah belantara mendengar merdunya deru air nan mengalir seakan berzikir kepadaMU

dan menyusuri pantaiMU yang luas terbentang waktu bulan mengambang bagai limpahan kasihMU yang tak pernah berkurang.

13 comments:

Abang Long said...

Saat paling indah ialah sewaktu bersama Sang Pencipta.

Mak Su said...

jauhnya kak noorlara nak pergi berkhalwat :)

cantik kuda tu, bawak ler saya naik kuda putih tu, berseri sungguh nampaknya.

naz ilyn said...

salam kak noorlara...

kekadang diri teringin terbang tinggi
terbang bebas memerhati rumput di bumi
kekadang diri ingin menyelam ke dasar lautan
bercanda bersama ikan-ikan berenang berkawan
kekadang terasa ingin berada di puncak
menikmati udara segar tak tercemar
kekadang rasa ingin menyendiri
melihat ke dalam diri apa yang di cari

ONE ZABA said...

jika begitu syioknya berada atas gunung..maka saya ni dikira beruntung la. Dah memang tinggal atas gunung. Tapi memang syiokk dok atas ni...sejuk..nyaman...damai.

noorlara said...

sungguh le tu Abang Long tika bersunyi memberi ruang untuk melihat ke dalam diri dan mendekatiNYA

noorlara said...

sungguh le tu Abang Long tika bersunyi memberi ruang untuk melihat ke dalam diri dan mendekatiNYA

noorlara said...

maksu,
kuda tu kuda liar mana bleh tunggang kang dia tentang kita jatuh tunggang langgang. naik kuda kayu je ahhh hehehehhe

noorlara said...

naz,
kekadang kita ingin lari dari realiti walaupun kita sedari ia adalah hakiki

noorlara said...

ye lah orang gunung sejuk sokmo le awak onez, satu kelebihan yg dianugerahkan Allah, lara suka sgt cuaca sejuk nyaman syiooook tapi sukar nak tido gaks

noorlara said...

ye lah orang gunung sejuk sokmo le awak onez, satu kelebihan yg dianugerahkan Allah, lara suka sgt cuaca sejuk nyaman syiooook tapi sukar nak tido gaks

noorlara said...

ye lah orang gunung sejuk sokmo le awak onez, satu kelebihan yg dianugerahkan Allah, lara suka sgt cuaca sejuk nyaman syiooook tapi sukar nak tido gaks

Uncle Lee said...

Hi Noorlara, saya suka gambar kuda tu, as ahemm I am a horse person, ha ha. Nice pics.
Noorlara, kalu you got nothing better to do, pop over...somethingmight interest you, *wink*.
Have a great week, Lee.

Wardah said...

bestnya...subhanallah...