Tuesday, June 09, 2009

Alkisah.......


Peritnya panahan matahari musim panas dah mula terasa. Terpaksalah mencari ruang santai yang teduh untuk merehatkan badan.





Rupa nan garang, tanpa senyum ramah penuh ego. Siapa peduli!







Benarkah menjaga sekawan haiwan itu lebih mudah dari menjaga seorang mamalia bernama manusia?

15 comments:

Tirana said...

comelnya kucing...

en_me said...

chantekkk itik teww berbaris kannns.. salamm akak noor n thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg menyusahkannns ittewww.. jangan serik2 one uoollls..

Mak Su said...

gitulah lumrah dunia, kerana manusia ada ego dan panjang akalnya

zino said...

pandai itik tu beratur.. manusia kadang tu pun payah.. ehhe

mamai said...

susah jaga manusia nie pasal dia ada hati dan akal...

Uncle Lee said...

Hi Noorlara, love the beautiful cats.
Pity my isteri allergic to cat fur, or else saya tentu get a Persian cat, a white one.
Love that itek picture, ha ha.
You have a nice day, Lee.

Naz said...

chomelnyer.... nak sekor boleh??

INTAN RH said...

Noor,
Kat umh sy ada 20 ekaor kuceng...hehe. Tak ssh sgt nak jaga sbb derang independent..hehe :)

Suhaimi Said said...

macam mana nak follow blog u ni?

Suhaimi Said said...

Kalau nak follow blog saya: http://lubokkawah.blogspot.com

D'Rimba said...

Ada masa hadirlah ke acara saastera dan bahasa Melayu kita ya serikandi bangsa..........

Bunga said...

blogwalking di malam hari berkunjung ke rumah sobat baik yang sudah kenal ataupun yang baru kenal salam hangat selalu kawan

Basuh Baju said...

kucing ni ada adik beradik lebih x? haha

Ibnurashidi said...

Haiwan diberi naluri oleh Allah untuk mereka terus hidup. Mereka mengikut aturannya. Malah berzikir pula siang dan malam. Manusia sudahla punya akal untuk berfikir, punya rujukan untuk pencerahan namun tetap saja ingkar.

Salam ukhuwah dari:

http://www.faridrashidi.com

zedmagel said...

Noorlara,

Comelnya dia...
lepak-lepak lagi...camtu